Танкер с руски екипаж се запали в Черно море

Танкер с руски екипаж се запали в Черно море Снимка: news.bg

В Черно море тази нощ избухна пожар на танкера Al muntazah с руски екипаж

Пожар избухна на танкер, плаващ под флага на Коморските острови в Черно море. Екипажът, състоящ се от руснаци, е евакуиран, съобщава РИА Новости, позовавайки се на  службите за спешна помощ.

"В акваторията на Черно море, на пет километра от нос Железен Рог в 00:10 на 23 януари се запали танкерът Almuntazah, пътуващ под флага на Коморските острови, които принадлежат на Великобритания. На борда има повече от 700 тона мазут", се казва в съобщението.

Няма пострадали, седем души са евакуирани на влекача British под флага на Молдова.

От Новоросийското пристанище на мястото на инцидента са изпратени два многофункционални аварийно-спасителни кораба - "Спасител Демидов"и " Меркурий". При първоначалния оглед се наблюдава леко задимяване.

В момента танкерът е закотвен, палубното осветление, навигационните светлини и генераторът са в работещо състояние. Според екипажа, двигателният отсек е затворен, има автоматични пожарогасителни системи.

За гасенето на пожара са били привлечени 27 души и три единици техника. Към 06: 00 московско време вече нe се забелязват видими признаци на пожар.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: