Куркумата убива раковите клетки с помощта на антиоксиданти

Куркумата убива раковите клетки с помощта на антиоксиданти

Британски лекари от изследователския фонд Cancer Research UK разказаха каква подправка трябва да включите в диетата си, за да намалите риска от рак, както и за борба с рак, който вече се е развил

Това съобщава вестник "Дейли експрес". Според експертите, куркумата има активен ефект върху съществуващите ракови заболявания и помага за предотвратяване на растежа им поради високата концентрация на антиоксиданти, по-специално куркумин.

Проучванията на диетите на хората в страни, чиято традиционна кухня се основава на употребата на куркума, показват по-ниски нива на рак.

Учените също така са провели експеримент с доброволци с аденоиден кистозен карцином, сравнително рядка форма на рак, която обикновено се развива в слюнчените жлези или други области на главата и шията.

Лечението било допълнено с куркума.

"След два месеца се наблюдава стабилизиране на състоянието, а след шест месеца - значително намаляване на масата на тумора и неговия обем с 80%", твърдят изследователите.

Те също така подчертават, че високата концентрация на антиоксиданти в куркумата може да помогне за понижаване на нивата на холестерола при хора със сърдечни заболявания и да намали риска от катаракта, глаукома и дегенерация на жълтото петно в очите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: