Хотел на остров Бали се състои от стилни къщички на дървета, висящи на 12 метра във въздуха

Хотел на остров Бали се състои от стилни къщички на дървета, висящи на 12 метра във въздуха

® insider.com

Луксозен хотел съчетава природата с модерния свят.

Бали е тропически остров, който се намира на юг от екватора, в центъра на Индонезийския архипелаг, и се състои от приблизително 17 500 острова. Бали е част от кораловия триъгълник, зона, която е характерна с най-богато биологично разнообразие от риби, костенурки и други морски видове. Поради богатата си история, изкуства и култура, тропически климат и природа, Бали се счита за място, водещо по красота в целия свят.

Именно на това място, в джунглата и покрайнините на град Убуд е разположен и хотел Лифт Бали. Той предоставя три изключително модерни къщички за дървета, като цените на стаите започват от 25 щатски долара на нощ. Всяка една къща е разположена на дърветата и е уникална по дизайн и външен вид. Къщите са разположени на височина от 12 метра над земята. В тях са създадени всички удобства и те имат голямо легло, самостоятелна баня, климатик и Wi-Fi. Общата зона на хотела включва сауна, малък басейн, издигната платформа за йога, бар и много хамаци.

Хотелът, който се състои от само три къщички, има проект да бъде разширен. Интересен факт е, че има три кули, като всяка от тях е свързана и носи името на известна личност – режисьор или писател. Това са къщите на писателите Ърнест Хемингуей, Джордж Оруел и къщата на сценариста Стенли Кубрик.

Кулите също са уникални и неповторими и са изградени от различен по вид материал. Интересен е начинът на достъп до трите къщи. До всяка една от тях достъпът е посредством вита стълба.

По данни на хотел Лифт Бали, първоначалната идея е била да бъдат създадени хотел със стаи, обстановката в които да бъде възможно най-близка до природата и естествената среда. По тази причина моделът, който е бил следван, е за стаи със сведени до минимум изискания и без излишни предоставени екстри. Въпреки това всички удобства и отличителни белези на съвременния начин на живот са предоставени на туристите.  

Първата от трите къщи е къщата на Ърнест Хемингуей. Тя е съвременна и модерна постройка, типична за хижа на остров Ява, разполага с балкон към спалнята, а в нея е на разположение огромна спалня с четири плаката на писателя. За изработката на мебелите е използван ратан и рециклирано дърво.

Втората къща е къщата на Джордж Оруел. Тя има два етажа и покривна платформа. Също така разполага с балкон и тераса на покрива. Банята е разположена на долния етаж и е с душ, а балконът е свързан със спалнята.

Всяка една от трите стаи разполага с легло с размер т.нар. Кинг Сайз – с ширина 180 см.

Третата къща е къщата на Стенли Кубрик. Тя е с вид на куб, а прозорците са разположени от всички страни, като по този начин гледката е неповторима и е на 360 градуса. Терасата на покрива също е подходяща за почивка, свеж въздух, практикуване на йога или просто за наслада от залеза. Стаята, освен невероятна гледка, предоставя и спокойствие за почивка, и усещане за гората, която се вижда от всички страни.

Хотел Лифт Бали остава уникално място в света, където може да се намери съчетание на модерния свят и природата. Прочетете още за:
Бали Лифт Бали Хотел

  1 
  0