Ниска избирателна активност, висок партиен интелект

Ниска избирателна активност, висок партиен интелект Снимка: https://pixabay.com/

Вчерашният изборен ден е уникален за последните 30+ години

ГЕРБ-СДС се радват на устойчиво поведение на "своите" избиратели - те успяха да се саморазгромят. Поне две са причините - привържениците им вече се загледаха към други партии, а  гласуването с машини сведе до минимум възможностите за манипулации на вота.

БСП на Нинова също е устойчива - крачка напред, две назад. Липсваше ясна визия на т.н. лява партия да достигне до повече избиратели. Иначе казано - тя толкова си може.

ДПС - активният електорат на партията се мобилизира малко над ръста си главно заради това, че техният лидер се кандидатира за президент. Това все пак си е самочувствие +. А и чужбината също помогна.

Възраждане.... Биха могли малко повече, ако не беше рицарят на печалния образ, който градеше всичко в кампанията със знак -.

Мая Манолова и нейните подопечни- тук парата не успя да задейства и свирката, да не говорим за ходовата част.


Христо Иванов и Демократична България - не успяха да си намерят скандал, с който да изпъкнат. Спаси ги инерцията.


Изненадата са Продължаваме Промяната. Въпреки казуса с Конституционния съд, хората на Петков - Василев влетяха с летящ старт в политиката. Ако се съди по клатушканията на изказа, както и със смелото им тълкуване на законите, може да се очакват изненади. Дори и приятни.

ИТН на Станислав Трифонов танцуваха само едно лято. Само едно. Или някой ги отказа, или просто си казаха репликите и ги свалиха от сцената. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: