Състезателна кола на бъдещето показа Porsche

Състезателна кола на бъдещето показа Porsche Снимка: Porsche

Тя има два електрически двигателя с мощност 1100 конски сили

Porsche представи концептуален спортен автомобил, наречен Mission R. Публичният дебют   се състоя на автомобилното изложение IAA в Мюнхен.

От компанията обясниха, че прототипът служи за демонстрация на дизайна и технологиите, които ще бъдат използвани в бъдещите състезателни автомобили на марката.

Предната LED оптика е направена в стила на Taycan, докато задната светеща лента напомня на 911. Колата също така има огромно регулируемо антикрило, дифузьор и странични прагове.

Каросерията на автомобила е изработена от пластмаса, подсилена с естествени влакна. Mission R е с дължина 4,33 метра и ширина 1,99 метра

В интериора на спортния автомобил има няколко дисплея. Зад  волана има екран, който показва цялата необходима информация за пистата и за самата кола по време на състезанието.

Мониторът над кормилната колона се използва за показване на изображения от страничните камери, както и от централната камера за обратно виждане. Сензорният екран вдясно  се използва за показване на биометричните данни на пилота. Допълнителните камери в кабината осигуряват възможност за излъчване директно по време на състезанието.

Общата мощност на колата е 1100 конски сили. Ускорението до 100 км отнема 2,5 секунди. Максималната скорост е 300 км в час.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: