Авиокомпаниите обещават да затегнат правилата за пътниците по време на полет

Авиокомпаниите обещават да затегнат правилата за пътниците по време на полет Снимка: pixabay

Пътниците, които отказват да носят маски, могат да попаднат в „черен списък".
Големите американски авиопревозвачи могат да забранят качването на борда на пътници без маски, но също така могат да предоставят маски на тези, които се нуждаят от тях. Стюардесите обаче нямат правомощия да прилагат правилата на авиокомпанията, ако пътниците свалят маските си в салона.

От сега нататък авиокомпаниите ще информират ясно пътниците за правилата за носене на маски преди полета. На борда ще бъде направено отделно подробно съобщение. Всеки въздушен превозвач ще определи самостоятелно последиците за пътниците, които не спазват установените правила, до „черен списък".

Сред превозвачите, които въвеждат новите правила, са Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines и United Airlines.

Някои авиокомпании предлагат определени изключения за малки деца, хора с увреждания и когато хората ядат или пият.

Очаква се мерките да останат в сила през цялата криза, причинена от COVID-19, се казва в съобщението.

Някои авиокомпании и синдикати призовават за приемане на правило на федерално ниво, което изисква обеззаразяване на самолетите, задължително носене на маски и броя на местата, които трябва да се продават при всеки полет.

 „Сега не е моментът авиокомпаниите да се състезават помежду си, когато става въпрос за безопасност“, заявиха от Allied Pilots Association, представляваща пилотите на American Airlines.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: