Започва отново изплащането на суми от затворената КТБ

Започва отново изплащането на суми от затворената КТБ Снимка: КТБ

Синдиците на Корпоративна търговска банка АД (в несъстоятелност) информират, че от 09,00 часа на 30 март 2021 г. (вторник) започва изплащането на суми, включени в четвъртата частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ АД (н). Това съобщиха от пресцентъра на затворената банка.

Общата сума в четвъртата частична сметка за разпределение е 250 млн. лв

Изплащането на сумите от четвъртата частична сметка се извършва чрез клоновата мрежа на УниКредит Булбанк, като таксите и комисионите за извършваните операции се дължат от лицата, получаващи средствата, и са съгласно тарифата за таксите и комисионите на УниКредит Булбанк.   

Четвъртата частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредбата на Закона за банковата несъстоятелност, съгласно която синдикът изготвя частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите с приети вземания съобразно реда, привилегиите и обезпеченията и одобрена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките

Всеки кредитор на КТБ може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията на Република България или на място в сградата на банката в София, ул. „Граф Игнатиев” №10.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: