Трейдъри загубиха почти $ 2 милиарда заради резкия спад на криптопазара

Трейдъри загубиха почти $ 2 милиарда заради резкия спад на криптопазара Снимка: pixabay

През нощта на 15 февруари цената на биткойна падна с $ 4 хиляди за монета, което доведе до затваряне на позициите на 302 хиляди потребители на криптовалута

През изминалия ден трейдъри загубиха $ 1,9 милиарда на фона на резкия спад на криптопазара, сочат данните на bybt.

Позициите на 302 хиляди потребители на криптоборсите бяха ликвидирани, а един от тях загуби повече от $ 21 милиона. Това се случи на фона на спад в курса на биткойна от 49,7 хиляди на 45,5 хиляди долара. Към обяд на 15 февруари първата криптовалута се търгува на $ 47,4 хиляди, след спад на цената през изминалия ден с 3%.

92% от ликвидираните позиции са дълги позиции. Това означава, че търговците са купували криптовалута в очакване на по-нататъшния й растеж. Когато курсът тръгна в обратна посока, платформите за търговия принудително затваряха позициите на потребителите, за да се предпазят от загуби.

По-рано биткойнът актуализира рекорда си за всички времена - над $ 49 хил. Последната вълна на растеж на стойността на криптовалутата започна, след като стана известно за плановете на подразделенията на Morgan Stanley да инвестират в биткойн.

Counterpoint Global, която управлява активи в размер на 150 млрд. долара, очаква одобрение от ръководството и финансовите регулатори.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: