По-големите ученици ще се върнат в училище, ако ситуацията се подобри

По-големите ученици ще се върнат в училище, ако ситуацията се подобри Снимка: pixabay

"Следващите седмици ситуацията с коронавируса у нас може да се подобри, може да се влоши. Ние се надяваме да се запази положителната динамика за намаляване на броя на заразените, на броя на хоспитализираните. Ако тя се подобри, ще пристъпим към поетапно връщане или по-точно към вариант на редуване на учениците от 5 до 12 клас - една част от учениците да бъдат вкъщи, другата част да се върнат".

Това заяви пред медиите министърът на образованието Красимир Вълчев, който беше в столичното 143-то училище, за да се срещне с учителите там, съобщи БНТ.

"Необходимо е да имаме една пълна работна седмица, данните от празничните дни не са напълно показателни от гледна точка на отчетените случаи. Ще обсъдим вероятно следващата седмица, като има вариант с подобряване на ситуацията, частичното връщане да бъде от 18 януари, а не от 11-ти", уточни министърът.

Голямото мнозинство от родителите са за завръщане на децата, каза още Вълчев.  

Според него, ако ситуацията позволява, от 18 януари може да се разрешат някои допълнителни дейности като държавните изпити по професии, олимпиадите, които са свързани с кандидатстване от 5-и клас и др.