Amazon стартира онлайн търговия с лекарства

Amazon стартира онлайн търговия с лекарства

Потребителите ще получават консултации от фармацевти, а също и полагащите им се по застраховките отстъпки в цените.

Своя онлайн аптека откри гигантът в интернет търговията Amazon. Гражданите на САЩ ще могат по предписани рецепти да поръчват лекарства, които до два дни ще бъдат доставяни в домовете на потребителите. 

Освен да правят заявки хората ще могат да виждат цените на медицинските препарати с отчетена в тях застраховка или без наличието на такава, а също и да сравняват стойността на патентованите и генеричните лекарства – такива, на които лицензът е изтекъл. 

Компанията приема повечето от съществуващите застрахователни полици. Но дори онези граждани, които не са застраховани, но са закупили премиум акаунт в „Амазон", могат да получат отстъпки за медикаментите, коментира журналистът Джоузеф Пизани. 

Освен това те ще могат да използват предимствата на премиум акантите си дори в обикновени аптеки - около 50 хиляди обекта в цяла Америка. 

От компанията Amazon твърдят, че могат напълно да заменят обикновените аптеки, тъй като на потребителите ще бъде предоставяна онлайн консултация от фармацевти. 

В съобщението не се съобщава за мотивите на тази нова пазарна стратегия на компанията, но логично тя е свързана с необичайната пандемична обстановка заради коронавируса. 

Тази новина срути акциите на традиционната аптечна мрежа с 9 до 12%. 

euronews

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: