Рок в долината на виното

Рок в долината на виното Снимка: www.midalidare.bg

Midalidare rock in the wine valley с нова дата за 2021 г.

Второто издание на фестивала в долината на виното ще е на 16, 17 и 18 юли 2021 г.

Към вече потвърдилите Judas Priest, Within Temptation, Running Wild, Delain, Lacuna Coil, The Dead Daisies, Freedom Call и Project Renegade се присъединяват и шведските пауър метъл герои Sabaton, които добавят още един ден към вече обявената силна програма на фестивала. Те ще бъдат хедлайнери на 15 юли, като останалите участници в този ден ще бъдат обявени допълнително.

 

През 2017 г. се проведе първото издание на Midalidare Rock, което събра на една сцена знакови имена от света на рок музиката. Dee Snider от Twisted Sister, Gotthard, Doro Pesch и Dirkschneider отбелязаха началото на фестивала в долината на виното. 

В продължение на три дни над 7000 души откриха, че качественият рок може да върви в добра комбинация с чаша хубаво вино.

 „Midalidare Rock е повече от фестивал, това е приключение за цялото семейство и приятели. Най-радостното за нас е, че коментарите след първото издание са, че ни припознават като място, на което освен качествен рок, можеш да се забавляваш сред природата, да срещнеш нови приятели и да усетиш една различна енергия. Работим така, че с второто издание да надградим всичко до момента. 

Очаква ни един наистина силен фестивал“, споделя Александър Алексиев, управител на изба „Мидалидаре".

Веднага след края на фестивала през 2017 г. „Мидалидаре" стартира мащабния си проект за изграждане на изба за пенливо вино, което беше и причината за отлагане на фестивала във времето, докато строежът бъде завършен. 

 

Получихме страхотни отзиви от първото издание - хората бяха впечатлени от цялостното преживяване, което получиха. Мога най-отговорно да заявя, че за мен като организатор това е най-добрият фестивал в България от гледна точка на организация, локация и всичко онова, което влагаме в думата „фестивал“. 

 

У нас се наложи мнението, че като събереш групи в няколко поредни дни и имаш фестивал, а групите са само основата на всичко останало. Именно това постигаме с Midalidare Rock, хората се вълнуват кога ще има ново издание, а не само кои ще са групите, а това е най-голямото признание, особено след като ни се наложи да вземем трудното решение да прекъснем фестивала, докато има строеж - когато си показал на хората нещо хубаво, си длъжен да държиш и качваш нивото, а не да правиш компромиси на всяка цена“, разказва Алекси Калев от Bulgarian Live Music, ангажирани с организацията на фестивала.

Още по темата във

facebook