Има риск авиационната индустрия в цял свят да не преживее кризата

Има риск авиационната индустрия в цял свят да не преживее кризата

80 милиарда евро са загубите на бранша заради пандемията от COVID-19.

Авиационната индустрия в целия свят се стяга за нови сътресения на пазара. Заради втората вълна на пандемията от коронавирус се очакват още по-големи проблеми в бранша, който е един от най-пострадалите. 

 

Според оценките на експерти пътникопотокът тази година е намалял с 66%, а финансовите загуби се изчисляват на 80 милиарда евро, съобщава Евронюз.

 

„Трябва да е ясно, че нашата индустрия рискува да не преживее кризата, ако не намерим решение как да върнем хората в самолетите", коментира генералният директор на Британските авиолинии Шон Дойл.

 

Независимо че пълното възстановяване ще отнеме време, някои участници в този бизнес се надяват, че търсенето ще се повиши след отмяната на строгата карантина и ограниченията за пътуване. На това се надяват и Катарските авиолинии. Хората отново ще поискат да пътешестват, да пътуват по служебни дела, коментира генералният директор на компанията Акбар ал Бакер. 

 

Международният съвет на аеропортовете и Международната асоциация за въздушен транспорт засилват натиска си върху правителствата с призив да организират по-ефективен процес на тестване за коронавирус, за да се отворят границите и да се възстановят полетите. 

 

euronews

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: