Жители на Германия блокират порива на Tesla

Жители на Германия блокират порива на Tesla Снимка: https://www.autospies.com

Германци възразяват срещу строителството на новия завод Gigafactory в Берлин.

Изграждането на Gigafactory на Tesla в Берлин непрекъснато предизвиква недоволството на местните жители. Първоначалните планове на компанията претърпяха промени вече няколко пъти, но точно когато изглеждаше, че всички въпроси бяха урегулирани и Tesla започна да строи фабриката, местните жители неочаквано подадоха нови 406 жалби срещу компанията.

 

В жалбите си жителите възразяват срещу изграждането на гигантския завод. Това се казва в изявление, направено в Бранденбург, Германия, от Министерството на земеделието, околната среда и опазването на климата (MLUK). По този повод местните власти организират мероприятие, което по предварителни планове ще се проведе на 23 септември. На него недоволните ще имат възможност лично да изразят своите претенции и да обсъдят исканията си с представители на американската компания.

 

Ако Tesla не получи окончателно разрешение за строителството на завода си, компанията, ръководена от Илон Мъск, ще трябва да приведе обекта в първоначалното му състояние. 


Много от местните политици застават на страната на Tesla. Затова има голям шанс Gigafactory да спечели битката.

 

Към момента се предвижда в новата фабриката да се извършва само сглобяване на автомобили. Компанията беше принудена да се откаже от първоначалната си идея за производство на батерии поради недоволството на местните жители. 


Според главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск фабриката ще бъде „доста необичайна". Предполага се, че на покрива на сградата ще има „покрито/открито пространство за рейв".

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: