Акциите на Oracle надминават прогнозите на Wall Street

Акциите на Oracle надминават прогнозите на Wall Street


Акциите на Oracle Corp. се увеличиха в разширената сесия в четвъртък, след като резултатите и перспективите на софтуерната компанията надминаха оценките на Wall Street.

По време на конферентен разговор главният изпълнителен директор на Oracle, Сафра Кац, прогнозира коригиран приход за второто фискално тримесечие. Той е 98 цента до $1,02 на акция при 0% до 2% ръст на приходите или $9,62 млрд. до $9,81 млрд. Аналитиците, анкетирани от FactSet, прогнозираха печалба от 94 цента на акция при приходи от $9,58 милиарда.

За първото фискално тримесечие Oracle отчита нетна печалба от $2,25 млрд. или 72 цента на акция, в сравнение с $2,14 млрд. или 63 цента на акция за миналогодишния период. Коригираните приходи, които изключват разходите за компенсации на базата на акции, както и други елементи, са 93 цента на акция, в сравнение с 81 цента на акция за миналогодишния период.

Приходите са нараснали до $9,37 млрд. от $9,22 млрд. през предходното тримесечие.

Анализаторите очакваха печалба от 86 цента на дял при приходи от $9,17 милиарда, докато Oracle прогнозираше 84 цента до 88 цента на дял спрямо приходи между $9,13 милиарда и $9,31 милиарда.

„Нашият инфраструктурен бизнес също расте бързо, тъй като приходите от Zoom се увеличиха двойно от четвъртото тримесечие миналата година до първото през тази година - казва Кац в изявление. - Уверена съм, че приходите ни ще се увеличат с преминаването на COVID-19.“

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: