Американски мобилен оператор ще предостави безплатен интернет на ученици

Американски мобилен оператор ще предостави безплатен интернет на ученици Снимка: https://www.xataka.com

Той ще е с ограничен обем, но за учениците от бедни семейства това е безценна помощ за подготвяне на домашното.

Американският телекомуникационен оператор T-Mobile заяви още в края на миналата година, че възнамерява да предостави на милиони ученици безплатен интернет. Сега компанията разкри подробности за инициативата.

 

T-Mobile обяви, че е отделил 10,7 милиарда долара за проект, който ще продължи през следващите десет години. Целта му е да направи интернет достъпен за деца от семейства с ниски доходи.

Представители на компанията казаха, че дори и преди пандемията повече от 9 милиона американски ученици не са имали достъп до интернет и не са могли да изпълняват домашните задачи, поставени от учителите. Сега много деца учат дистанционно заради коронавирусната пандемия и необходимостта от интернет става още по-голяма.

 

Заявки за участие в програмата могат да се подават от училищните администрации. След това учебните заведения ще разпределят точките за достъп и устройствата на децата. Всяко семейство може да получи безплатна точка за достъп и 100 GB трафик за една година.

 

Не може да се каже, че е много, но все пак доставчикът на безплатния интернет смята, че той ще е достатъчен за изпълнение на домашната работа на учениците.

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: