В Русия ще забранят ароматизираните течности за електронни цигари

В Русия ще забранят ароматизираните течности за електронни цигари

Като част от борбата срещу вейпинга

Руското правителство възнамерява да въведе забрана за ароматизираните течности за електронни цигари, пише "Комерсант". Министерството на здравеопазването е изготвило списък със забранени добавки, включително хранителни ароматизатори, хранителни добавки и различни химични вещества, които повишават "привлекателността" на вейпинга. Ако законът бъде приет, в продажба ще останат само течностите, съдържащи никотин.

Тази мярка има за цел да намали консумацията на никотинови продукти, особено сред младите хора. Медицинските експерти подкрепят забраната, като се позовават на сериозни рискове за здравето, свързани с вейпинга, като например сърдечно-съдови заболявания и хронични белодробни заболявания.

Предложените правила следват международни прецеденти: подобни забрани вече са в сила в Унгария, Китай и няколко американски щата. Инициативата отразява по-широките усилия за ограничаване на нарастващата популярност на електронните цигари, чрез премахване на аромати, които са привлекателни за по-младите потребители.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: