В Сколково правят хранителни добавки от мухи, казват, че е полезно

В Сколково правят хранителни добавки от мухи, казват, че е полезно

Казват, че тялото на човек е това, което той яде

Руснаците вече са уверени, че яденето на ларви на мухи е не само нормално, но и полезно. Те трябва да подобрят общественото здраве.

Руският научен център Сколково започна разработването на хранителни добавки от ларви на насекоми. Те вече са започнали да пекат хляб от черната войнишка муха, съобщава The Moscow Times.

Разработчиците твърдят, че протеинът от обезмаслени насекоми удвоява скоростта на узряване на тестото и също така увеличава срока на годност на хляба.

Генералният директор на компанията Biolaboratory, която отглежда мухи, Генадий Иванов, отбелязва, че пазарът на продукти от насекоми в Русия все още не е сформиран и трябва да се преодолеят психологическите бариери сред потребителите.

„Свикването с мисълта, че това е нормално и дори полезно, трябва да става постепенно, когато хората усетят ефекта от тази муха на ежедневно ниво, ще забележат, че боледуват по-рядко, ще бъдат много по-спокойни за насекомите в лекарствата. и храна”, каза  Иванов.

През октомври 2023 г. руските власти признаха отглеждането на черни войнишки мухи като селскостопански сектор. Федералният център по животновъдство на Руската федерация заяви, че използването на ларви на насекоми в продуктите ще „укрепи хранителните доставки на страната“.

Всъщност след такава информация всички съобщения за „уж американски биологични лаборатории в Украйна“ просто избледняват.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: