Иран атакува Израел с десетки дронове и ракети

Иран атакува  Израел с десетки дронове и ракети Снимка: https://pixabay.com/

Корпусът на стражите на ислямската революция на Иран потвърди изстрелването на десетки безпилотни летателни апарати и ракети към Израел

 По-рано израелската армия обяви пускането на дронове.

Корпусът на стражите на исламската революция на  Иран нарече атаката срещу израелски „окупирани“ територии „успешна“, въпреки че към момента на публикуването дроновете и ракетите все още не са достигнали израелска територия

Въздушнокосмическите сили на КСИР, като част от наказанието на незаконния и престъпен режим по време на операция Fair Promise... успешно насочиха цели в окупираните територии с десетки ракети и дронове“, се казва в изявлението.

Според ИРНА иранските войски са изстреляли първата вълна от балистични ракети към Израел. Целите са дълбоко в израелската територия.

Според израелските медии ИД са започнали да свалят дронове над Йордания и Сирия. Според американски телевизионни канали САЩ също свалят БЛА, които летят към Израел. В Израел звучат сирени, а в Йерусалим има експлозии.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви готовността си за директна атака срещу Техеран. БПЛА летят над територията на Ирак; Багдад затвори въздушното пространство над страната. Федералната агенция за въздушен транспорт забрани на руски авиокомпании да използват въздушното пространство на Ирак, Израел и Йордания.

По-рано Иран обеща да отговори на удара на Израел по дипломатическия квартал в Дамаск, където се намира комплексът на иранското посолство. Тогава бяха убити двама ирански генерали и петима офицери. Западните страни призоваха гражданите да не посещават региона.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: