Еврокомисар обясни защо Украйна е нужна на ЕС

Еврокомисар обясни защо Украйна е нужна на ЕС Снимка: wikipedia.org

Вицепрезидентът на ЕК Схинас: Украйна е нужна на ЕС заради огромните ѝ ресурси

Европейският съюз се нуждае от Украйна заради огромните ѝ ресурси и големия селскостопански сектор, заяви вицепрезидентът на Европейската комисия Маргаритас Схинас, съобщава Агенцията за икономическа информаиця Прайм.

Еврокомисарят говори на 12 април на Делфийския икономически форум. Организациите на мероприятието разпространиха изявлението му.

"Ние се нуждаем се от Украйна, защото тя е голяма страна с голямо количество ресурси, с най - голямото производство в селскостопанския сектор, тя ще ни бъде добър партньор", каза Схинас.

Според него Украйна може да стане член на Европейския съюз някъде към 2032-2035 г., при това на Киев ще му се наложи да поизчака малко с влизането в НАТО.

Говорейки за специалната военна операция, Схинас отбеляза, че Украйна може да продължи да води бойни действия, докато Европа ѝ отпуска два милиарда евро на месец, закупувайки оръжие с парите на данъкоплатците.

На 1 февруари лидерите на страните от ЕС се споразумяха за отпускането на 50 милиарда евро макрофинансова помощ за Украйна, за което съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: