Временно преустановяват движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково

Временно преустановяват движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково Снимка: wikipedia.org

Поради ремонтни дейности временно се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково

От 08.40 ч. на 18.03.2024 г. до 14.40 ч. на 30.04.2024 г. се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково във връзка с изпълнение на обект„Подновяване на железния път и контактна мрежа в междугарието Дъбово - Гурково с обща дължина 15 810 м. по 3-та жп линия (София-Карлово-Бургас)“, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

По време на ремонтните дейности ще бъдат извършени механизирано подновяване на близо 16  км железен път в междугарието Дъбово – Гурково, ремонт на прилежащите железопътни съоръжения и отводняване на железния път. Ще бъде извършена подмяна на стълбове за контактна мрежа, носещо въже и контактен проводник, преоформяне на земните канавки, изпълнени нови облицовани канавки. Ще се изградят баластов „килим“  и фундаментите за новата стълбовна мрежа на контактната мрежа.

След края на ремонта  ще се постигне възстановяване на проектната скорост от 100 км/ч, а оттам и намаляване на времепътуването, намаляване на шума чрез новоизградения безнаставов релсов път и повишаване на безопасността и комфорта при пътуване.        

Строителните дейности ще наложат промени в Графика за движение на влаковете (ГДВ). Редица влакове ще са с промененимаршрути и коригирани разписания. 

Ще бъдат осигурени връзки с автобуси в  гарите Дъбово, Тулово, Карлово, Карнобат, Сливен и Ямбол. Пътниците от отменените влакове в участъка Твърдица-Дъбово и обратно ще се отвозват с автобуси, както и в участъците Зимница-Желю войвода-Сливен-Тулово и Ямбол-Сливен и обратно.

Подробна информация относно временните промени в движението на влаковете, свързани с ремонта, клиентите на БДЖ могат да получат от служителите на гишетата „Информация”, билетните каси в железопътните бюра и гари, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: