Създадоха въздушен фар с размерите на термос за екстрени ситуации

Създадоха въздушен фар с размерите на термос за екстрени ситуации

Може да се вземе при походи в планината, риболов, лов или туризъм

Даже и с такива модерни технологии, като сателитния интернет и персоналните GPS тракери, пътешествията сред дивата природа са съпроводени с неизбежен риск. Ето защо швейцарски стартъп изобрети екстрен авариен въздушен сигнален фар с размерите на термос, съобщава New Atlas.

Стартиртъпът Airmarker се стреми да подобри безопасността на туристите сред природата, с помощта на уникално решение: балон, който се изстрелва на 45 метра във въздуха, осигурявайки ясен визуален SOS-сигнал за помощ към спасителните екипи и дороволците за издирване на бедстващи хора.

Въпреки съществуването на такива алтернативи, като аварийни свирки и сателитни комуникатори, компанията Airmarker твърди, че нейното решениет позволява да се отстранят сериозни ограничения. Гъстата листна маса, издатините на скалите и огромните пространства за издирването на хора могат да попречат на традиционните методи.

R.One е компактно устройство, което лесно се побира в раница. При спешни ситуации чрез завъртане на дръжката се надува балон с хелий, прикрепен към основния блок. Издигайки се на височина до 45 метра, ярко оранжевият сигнален фар се превръща в ясен визуален ориентир за спасителите.

R.One е оборудван със скоба с карабинер за сигурно закрепване към фиксирана точка, което предотвратява случайното изместване под въздействието на вятъра или неравностите на терена. Самият въздушен балон остава надут до три дни.

Въпреки че R. One не може да бъде презареден от потребителя, компанията Airmarker предлага програма за подмяна на "специална цена" след използването.

Прогнозната цена на устройството е 225 долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: