Цената на петрол Brent расте слабо до 82,7 долара за барел

Цената на петрол  Brent расте слабо до 82,7 долара за барел Снимка: https://pixabay.com/

Цените на петрола се покачват в сряда на фона на отслабването на щатския долар, както и на уверения ръст на китайския фондов пазар поради очакванията за възстановяване на китайската икономика

Цената на априлските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин бе 82,66 долара за барел, което е с 0,32 долара (0,39%) по-високо спрямо края на предходната търговия. Във вторник тези договори паднаха с $1,22 (1,5%) до $82,34 за барел.

Фючърсите на петрола WTI за април в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към този момент се повишиха с $0,27 (0,35%) до $77,31 за барел. Според резултатите от предишната търговия цената на тези контракти е намаляла с $1,42 (1,8%) до $77,04 за барел.

Колебанията в цените на петрола останаха в диапазона от 10 долара за барел от началото на тази година, тъй като търговците продължават да следят ситуацията в Близкия изток и също така оценяват перспективите за търсене.

„Пазарът на петрол остава в тесен диапазон, което показва, че търговците все още не са в състояние да вземат каквито и да било решения“, каза анализаторът на IG Asia Pte Ип Джун Рон.

Пазарът се чуди какво ще се случи по-нататък по отношение на по-широката динамика на търсенето и предлагането“ .

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: