Цените на петрола се повишават след спада вчера

Цените на петрола се повишават след спада вчера Снимка: https://pixabay.com/

Brent се търгува за 87,8 долара за барел

Цените на петрола се покачват във вторник сутринта, като се възстановяват слабо, след като паднаха до триседмично дъно предишния ден.

Цената на декемврийските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин беше 87,81 долара за барел, което е с 0,36 долара (0,41%) по-високо от цената на затваряне на предходната сесия. В понеделник тези контракти поевтиняха с $3,03 (3,4%) до $87,45 за барел.

Котировките на фючърсите на петрола WTI за декември на електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към този момент се увеличиха с $0,47 (0,57%) и възлизат на $82,78 за барел. В края на последната сесия те загубиха $3,23 (3,8%) до $82,31 за барел.

Спадът на цените на петрола предния ден беше улеснен от факта, че Израел все още не е започнал пълномащабна сухопътна операция в ивицата Газа в отговор на атаката на бойци на Хамас, пише MarketWatch.

Липсата на глобални прекъсвания на доставките, както и признаците за известна слабост в търсенето на петрол в Азия, позволиха цените на петрола да паднат“, каза Фил Флин, старши анализатор в Price Futures Group.

Но не трябва да забравяме, че дефицитът на световния пазар на петрол остава и не можем да си позволим прекъсвания на доставките, така че спадът на цените може да е краткотраен“, добави той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: