Биографична книга за Илон Мъск разкрива "превземането" на Twitter

Биографична книга за Илон Мъск разкрива "превземането" на Twitter

И не само това

Биографията на Илон Мъск, написана от Уолтър Айзъксън, разкрива редица интригуващи подробности за дейността на милиардера, започвайки с "превземането" от него на Twitter и завършвайки с личния му живот. Откъси от нея бяха споделени в специална статия в Engadget.

В биографията се разказва за възпитанието на Мъск в Южна Африка и пътят му от първия стартъп до настоящия бизнес, включително Tesla, SpaceX и Neuralink. Изненадващо, но повече от една четвърт от книгата е посветена на работата на Мъск в Twitter.

Разказът на Айзъксън хвърля нова светлина върху придобиването от Мъск на компанията Twitter, описвайки това като импулсивна стъпка, предизвикана от честите му "маниакални" настроения.

Съобщава се, че Мъск почти веднага е съжалил за решението си поради опасения относно това, че е надплатил и недоволството от предишното ръководство на Twitter. Той дори признава, че е купил компанията, защото е чувствал, че няма избор.

В биографията на Мъск също така се подчертава, че той е отделял специално внимание на абонамента за Twitter Blue (който сега се нарича X Premium) като средство за събиране на финансови данни на потребителите, което е съответствало на целта му да превърне Х във всеобхватно приложение. Този план обаче се проваля, когато компанията Apple отказа да сподели потребителските данни на приложението си за iPhone.

Айзъксън също така разказва за опита на Мъск да забрани Лигата за борба с клеветата (ADL) и другите активисти в Twitter, демонстрирайки как Мъск поставя интересите си над свободата на словото.

Освен това в статията се засяга непрекъснато променящата се позиция на Мъск по отношение на възстановяването на акаунта на Доналд Тръмп в Twitter, което е повлияно от убеждението му, че действията на Тръмп биха могли да подкопаят демокрацията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: