Марин Льо Пен и Матео Салвини обявиха, че ще си сътрудничат

Марин Льо Пен и Матео Салвини обявиха, че ще си сътрудничат

Малко по-малко от година преди изборите за Европейски парламент Марин Льо Пен и Матео Салвини обявиха, че ще държат "единен фронт". Това, което обединява лидерите на десните партии във Франция и Италия, е желанието да спрат нелегалната имиграция в Европа.

Крайнодесните в Европа се обединяват: година преди изборите за Европейски парламент лидерът на френската партия "Национално обединение" Марин Льо Пен посети проведения в Понтида конгрес на италианската "Лига", оглавявана от министъра на инфраструктурата и транспорта на Италия Матео Салвини, съобщи Euronews.

Льо Пен и Салвини обявиха, че са в "единен фронт" и говориха много за миграционната политика.

"Ние защитаваме нашите народи от днешната миграционна вълна. Нека ги защитаваме така, както блестящо, с такава смелост и боеспособност Матео Салвини го направи, когато имаше тази възможност. Салвини впечатляващо намали притока на мигранти", заяви Марин Льо Пен.

"По отношение на имиграцията няма какво особено да добавя. Направих, правя и ще правя, и всички заедно ще направим всичко, което е позволено от демокрацията, за да спрем имиграцията, която може да доведе до катастрофа", й отговори Матео Салвини.

Френските анализатори отбелязват, че Матео Салвини се нуждае от Марин Льо Пен повече, отколкото тя от него. Въпреки факта, че Льо Пен сега е в опозиция, а Салвини заема пост в правителството, лидера на "Националното обединение" виждат като следващ президент на Франция повече от 60% от французите - това показват данните от неотдавнашно проучване на телевиизонния канал BFM TV. В същото време "Лигата" на Салвини се подкрепя от около 7% от италианците - няколко пъти по-малко от "Братята на Италия" на Джорджи Мелони.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: