Американските технологични гиганти се събраха на форум за изкуствения интелект

Американските технологични гиганти се събраха на форум за изкуствения интелект Снимка: https://pixabay.com/

Форум в Конгреса на САЩ събра на едно място ИТ бизнесмени с общо състояние от над 0,5 трилиона долара, за да обсъдят проблемите на изкуствения интелект

Ръководители от повече от две дузини от най-влиятелните американски технологични компании се събраха на Капитолийския хълм за форум за изкуствения интелект. Той е иницииран от лидера на демократичното мнозинство в Сената на САЩ * Чък Шумър.

Общият личен капитал на участниците възлиза на повече от половин трилион евро. Сред тях са изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск, ръководителят на Meta Platforms Марк Зукърбърг и бившият изпълнителен директор на Microsoft Бил Гейтс.

Целта на Шумър е да се приеме двупартийно законодателство през следващата година, което ще насърчи бързото развитие на изкуствения интелект и ще смекчи най-големите му рискове.

Ден преди откриването на форума Adobe, IBM, NVIDIA и пет други компании заявиха, че са подписали доброволни ангажименти за изкуствен интелект на президента Джо Байдън, насочени към намаляване на рисковете, свързани с използването на изкуствен интелект, включително поставяне на воден знак върху съдържанието, което създава.

* Чарлз Елис „Чък“ Шумър (Charles Ellis „Chuck“ Schumer), роден на 23 ноември 1950 г., е американски политик от Демократическата партия, който е сенатор от щата Ню Йорк от 1999 г. През ноември 2016 г. е избран за лидер на Демократическата фракция в Сената.
Ранни години

Шумър е роден в Бруклин, Ню Йорк, в еврейско семейство. Родителите му са Селма Росен и Авраам Шумер.   

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: