Германия е подпомогнала Украйна с 22 милиарда евро: министър разкри подробности

Германия е подпомогнала Украйна с 22 милиарда евро: министър разкри подробности Снимка: https://pixabay.com/

Линднер отбеляза, че германското правителство вече е взело решение за по-нататъшна подкрепа за Украйна, сега то трябва да бъде одобрено от германския парламент

Германският министър на финансите Кристиан Линднер заяви, че Германия вече е предоставила на Украйна 22 милиарда евро помощ. 12 милиарда от тази сума са изразходвани за военна подкрепа.

Това изявление Линднер направи на съвместна пресконференция с украинския си колега Сергей Марченко в Киев, където пристигна на посещение на 14 август.

"Украйна може да продължи да разчита на това, че Германия, заедно със световната общност, сама ще подкрепя Украйна. Ние вече намерихме средства за Украйна в размер на 22 милиарда евро. Това е голяма сума", подчерта той.
 

В същото време Линднер отбеляза, че германското правителство вече е взело решение за по-нататъшна подкрепа за Украйна. Сега той трябва да бъде одобрен от германския парламент.

„Знаете, че Германия е най-големият донор на европейския бюджет, поради което имаме голям дял в бъдещата макрофинансова помощ за Украйна, която ЕС вече насърчи. Именно в нашата страна плановият период е до 2027 г. Вече сме включили средства за военна помощ, така че за Украйна и през следващите години можем да сме сигурни, че ще бъдат направени вноски“, обобщи германският финансов министър.

unian.net

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: