В руския град Таганрог паднаха отломки от свалена украинска ракета

В руския град Таганрог паднаха отломки от свалена украинска ракета Снимка: Telegram-канал на губернатора на Ростовска област

Силна експлозия прогърмя днес в руския град Таганрог. Очевидци твърдят, че инцидентът е станал в района на Александровския площад в двора на Държавната банка.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че в центъра на Таганрог е паднала украинска ракета, която е била прихваната и свалена от руските сили за противовъздушна отбрана (ПВО).

"Киевският режим извърши терористична атака с преоборудвана в ударен вариант зенитна ракета С - 200 от комплекса за ПВО  по жилищната инфраструктура на град Таганрог, Ростовска област", се казва в прессъобщението.

Отломките от свалената ракета са паднали в лизост до Държавната банка и кафенет "Чехов сад", повредили са няколко сгради, има ранени хора.

"В резултат на извършения от киевския режим терористичен акт са повредени няколко сгради, има и пострадали сред мирните жители", се казва в съобщението на Министерството.

По-рано в свя Telegram-канал за взрив на ракета в центъра на Таганрог съобщи губернаторът на Ростовска област Василий Голубев. Той уточни, че ракетата е паднала в центъра на града, а образувалият се трап под формата на фуния е с размери 5 на 5 метра. 

Според него най-малко 15 души са пострадали, като са били ранени от счупени стъкла на сгради. Деветима от пострадалите са откарани в болници. Не се съобщава за загинали. Сградата на градския художествен музей е значително повредена. В триетажна многофамилна сграда взривната вълна е избила стъклата на прозорците.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: