И Израел отказа да предостави оръжие на Украйна

И Израел отказа да предостави оръжие на Украйна Снимка: unsplash.com

Посланикът на страната обясни решението

Посланикът на Израел в Киев Михаел Бродски в интервю за "Зеркало недели" обясни защо Израел отказва да доставя оръжие на Украйна. Според него Израел не може да предостави оръжие, защото сам води редовни военни действия, предаде Лента.ру.

Дипломатът отбелязва, че 99% от страните, доставящи оръжие на Киев, са членове на НАТО, за разлика от Израел, който при това в момента е въвлечен в конфликтни ситуации. Освен това, в случай на агресия, Израел може да разчита единствено на себе си, за разлика от членовете на НАТО, които имат гаранция за колективна сигурност. Ето защо той смята, че е погрешно да се подхожда към Израел със същите очаквания, които Украйна възлага на страните от НАТО.

Решението на Израел да не предоставя оръжие на Украйна се основава на неговите собствени уникални обстоятелства и съображения за сигурност. Интервюто хвърля светлина върху сложностите, свързани с доставките на оръжие,и подчертава разликите между Израел и страните от НАТО по отношение на военното взаимодействие и механизмите за колективна сигурност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: