Мениджърът на моргата в Харвард е обвинен в кражба и продажба на части от трупове

Мениджърът на моргата в Харвард е обвинен в кражба и продажба на части от трупове Снимка: https://pixabay.com/

Седрик Лодж е сред петимата обвинени за предполагаема кражба и продажба на части от трупове, дарени на Медицинското училище в Харвард

Бившият директор на моргата в Харвардското медицинско училище е сред петимата души, обвинени от голямо жури за предполагаема кражба и продажба на части от тела от трупове, дарени на училището, казаха федералните прокурори.

55-годишният Седрик Лодж, който беше уволнен от работа на 6 май, и останалите са обвинени в управление на черен пазар за продажба на части от тела - от около 2018 до 2022 г., според Прокуратурата на Съединените щати за Близкия окръг от Пенсилвания.

Прокурорите казаха, че Лодж, който е бил нает от Харвард в Бостън, Масачузетс, през 1995 г., понякога е допускал потенциални купувачи в моргата на училището, за да изследват трупове и да избират кои части искат да купят. Купувачите най-често препродавали частите, казаха прокурорите.

 

Лодж също така понякога вземал части - включително глави, мозъци, кожа и кости - обратно в дома си, където живеел със съпругата си Дениз, 63, а някои останки били изпращани по пощата на клиентите, казаха властите.

Телата, дарени на Харвардското медицинско училище, се използват за образователни, преподавателски или изследователски цели. Когато вече не са необходими, телата обикновено се кремират и пепелта се връща на семейството на донора или се погребва в гробище.

Al Jazeera 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: