Цените на петрола паднаха след силния ръст предния ден

Цените на петрола паднаха след силния ръст предния ден Снимка: https://pixabay.com/

Цените на петрола падат в четвъртък след стабилно покачване през предходната сесия

Цената на юлските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures към 8 часа в четвъртък е $76,73 за барел, което е с $0,23 (0,3%) по-ниско от цената на затваряне на предходната сесия.

В сряда тези контракти поскъпнаха с $2,05 (2,7%) до $76,96 за барел.

Цената на фючърсите за петрол WTI за юни в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) падна към този момент с $0,23 (0,32%), до $72,6 за барел.  

Пазарът беше подкрепен в сряда от изявленията на президента на САЩ Джо Байдън, който отново изрази оптимизъм по отношение на преговорите за тавана на държавния дълг, отбелязва Market Watch.

Сигурен съм, че ще имаме споразумение и САЩ няма да допуснат фалит“, каза Байдън, говорейки в Белия дом.

„Надеждите на инвеститорите, че проблемът с лимита на държавния дълг на САЩ скоро ще бъде решен, се увеличават", казва Фауад Разакзада, анализатор в StoneX.

„Изявлението на Байдън доведе до увеличаване на апетита за риск на световните пазари, включително петрол."

Възпиращ фактор за пазара обаче бяха данните на Министерството на енергетиката на САЩ, които показаха увеличение на петролните запаси в страната за втора поредна седмица.

Търговските запаси в Съединените щати миналата седмица се увеличиха с 5,04 милиона барела, което е рекорден темп от 12 седмици. Анализаторите очакваха спад от 2 милиона барела.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: