"Шест възможни сценария за край на конфликта между Русия и Украйна"

"Шест възможни сценария за край на конфликта между Русия и Украйна"

Дипломатическият кореспондент на Times Катрин Филп посочи шест възможни сценария за края на конфликта между Русия и Украйна

В статията си тя посочва, че краят на руската инвазия все още е „извън полезрението“ и затова се пита какъв може да бъде краят на конфликта.

Така първият възможен вариант е мирно споразумение. Филп отбелязва, че Руската федерация като че ли иска да „принуди Киев към неблагоприятен мир“, докато сядането на Киев на масата за преговори би било „най-трудната задача“, отбелязва РИА Новости, цитирайки статията.

Вторият сценарий е обозначен като "война на изтощение".

Третият вариант за развитие на събитията предвижда прекратяване на огъня, което може да замрази конфликта, а четвъртият пункт е „отстъпление на Русия и победа на Украйна“.

Петият сценарий е „разпадането на Украйна и победата на Русия“, а шестият сценарий е наречен „ядрена война или намеса на НАТО“.

Наблюдателят смята, че използването на ядрено оръжие от Русия би било "червена линия", която би провокирала намеса на НАТО.

По-рано, припомняме, руският президент Владимир Путин заяви, че ако САЩ проведат ядрени опити, то и Русия ще ги проведе. В същото време, подчерта той, Русия няма да е първата, която ще ги проведе.

Помощникът на президента на Съединените щати по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че в момента Съединените щати не наблюдават движения на руските ядрени сили, което би означавало фундаментална промяна в сравнение с нещата през изминалата година.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: