Строителството на газовата връзка Гърция-България ще се проверява всеки ден

Строителството на газовата връзка Гърция-България ще се проверява всеки ден Снимка: БНР

Строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България ще бъде проверявано всеки ден. Това заяви в интервю за програма „Хоризонт“ на БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. 

Проверките ще се извършват от местните структури на ДНСК, както и от противопожарната служба. Регионалният министър съобщи, че от надзора са поели ангажимент, че ще започнат да представят необходимите документи за провеждане на държавна приемателна комисия и въвеждане в експлоатация. Те ще бъдат проверени още преди официалното ѝ сформиране и така няма да се губи време. 

Очаква се днес строителят да представи график на недовършените неща по обекта. При инспекцията  днес министърът ще се запознае на място с всеки един от тях. Така ще може да се увери, че в най-скоро време ще бъдат приключени и до началото на отоплителния сезон газовата връзка ще започне да функционира.

Ще се търси и най-добрият вариант за финансиране на инфраструктурните обекти в общините. В момента има четири списъка. Искам да чуя мнението на НСОРБ и да направим едно справедливо финансиране. Разчитам на Сдружението да намерим най-законосъобразния и справедлив изход от ситуацията, защото времето не чака.“, каза регионалният министър. Срещата с НСОРБ ще се проведе утре.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: