Мексикански кмет се ожени за крокодил, облечен като булка

Мексикански кмет се ожени за крокодил, облечен като булка Снимка: indianexpress.com

Бракът обаче не е плод на любов, а донякъде – по сметка, подчинявайки се на древна традиция от предколумбовите времена

Екзотичният ритуал за пореден път вкара Мексико в новините. Странното събитие, което се състоя в Сан Педро Хуамелулас, щата Оахака, след ритуала по бракосъчетанието продължи с голямо парти, съобщава larazon.es.

Медиите обясняват, че сватбата не е прищявка, нито политически рекламен трик, а форма на съюз с природата. Жителите на Оахакан вярват в тази традиция, с която се надяват да измолят от природните сили благоволение, плодородие и изобилие.

„Трябва да изпълним определени изисквания. Молим се на природата да не ни липсва дъжд, храна, да има риба в реката. Но за да се сбъднат молбите ни, трябва да ги поискаме с любов, така че градът ни да не страда”, обясни кметът на Сан Педро Хуамелулас.

Всъщност, ритуалът се подготвя отдавна. Специална група се грижи по най-добрия начин за влечугото още от раждането му и естествено, участва като главен организатор в подготовката на „булката” и сватбата. 

Подготовката за церемонията е същата като за обикновено бракосъчетание: подготвя се самият ритуал, угощението, списъкът с гости, които трябва да носят и най-хубавите си дрехи. И също като на традиционната сватба, брачният съюз между кмета и крокодила бе подпечатан с целувка. Въпреки проявеният интерес, полът на животното остана неизяснен. Може би от съображения за сигурност, "булката" е доста по-дребна от младоженеца - пък и така може "да я носи на ръце"...

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: