Цената на петрола се понижава поради опасенията от рецесия

Цената на петрола се понижава поради опасенията от рецесия

Фючърсите на петрол Brent паднаха до $108,94 за барел поради опасения от глобална рецесия

Световните цени на петрола в понеделник сутринта се понижиха заради страховете от глобална икономическа рецесия, сочат данните от търговията.
 

Тази сутрин цената на септемврийските фючърси за суров петрол Brent пада с 0,13%, до $108,94 за барел, а на августовските фючърси за WTI - с 0,17%, до $107,44.

По-рано сутринта петролът и от двете марки поскъпна умерено, продължавайки петъчната тенденция за очакванията за намаляване на предлагането на пазара, докато страните от Г-7 обсъждат възможното определяне на максимални цени за петрола от Руската федерация.

Все още няма нищо, което да попречи на Русия да забрани износа на петрол и петролни продукти за страните от Г-7 в отговор на ценовите тавани, влошавайки условията на недостиг на световните пазари на петрол и петролни продукти“, заяви за Ройтерс  Вивек Дхар, стоков анализатор в Commonwealth Bank of Australia.

В същото време очакванията за рецесия в световната икономика отново са надвишени, което от своя страна може да доведе до намаляване на потреблението на енергия, което допринася за спада на цените на петрола.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: