Цените на петрола се стабилизираха след срива в петък

Цените на петрола се стабилизираха след срива в петък Снимка: https://pixabay.com/

Цената на петрола Brent днес варира около $113 за барел

Цените на петрола се стабилизираха в понеделник, след като паднаха рязко в петък, водени от нарастващите опасения на пазара, че бързото затягане на политиката на Федералния резерв  ще предизвика рецесия в американската икономика.

Цената на августовските фючърси за петрол Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин бе $113,09 за барел, което е $0,03 (0,03%) по-ниско от цената на затваряне на предишната сесия. В резултат на търговията в петък тези договори паднаха с $6,69 (5,6%) до $113,12 за барел.

Цената на фючърсите на петрола WTI за юли при електронната търговия на Нюйоркската търговска борса (NYMEX) към този момент е $109,42 за барел, което е $0,14 (0,13%) по-ниско от крайната стойност на предходната сесия. В петък цената на тези договори намаля с 8,03 долара (6,8%) до 109,56 долара за барел.

 

„Опасенията относно перспективите за търсене на петрол се увеличават на фона на нарастващите страхове, че глобалният икономически растеж ще се забави през следващите месеци“, каза анализаторът на City Index и Forex.com Фавад Разакзада. 

„Има възможност икономическият спад да бъде по-сериозен от очакваното и това най-много тревожи инвеститорите“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: