Сър Пол Маккартни ще публикува автобиография от близо 1000 страници

Сър Пол Маккартни ще публикува автобиография от близо 1000 страници Снимка: скрийншот Youtube

Спомените на един от основателите на „Бийтълс“ ще излязат в два тома на 2 ноември 2021 година

Британският музикант, мултиинструменталист, писател и продуцент, 16-кратен носител на "Грами",  рицар и кавалер на ордена на Британската империя има какво да разкаже.

78-годишният Маккартни обяви, че издава мемоари в обем от 960 страници. Те вече са достъпни за предварителни поръчки, съобщава Hollywood Reporter.

Съчинението на сър Пол, озаглавено „The Lyrics: 1956 to the Present“ („Текстове: от 1956 г. до момента“), разказва 64-годишната история на музикалната кариера на автора по азбучен ред.

От ранните дни на живота му в Ливърпул, през историческото десетилетие на „Бийтълс", до дългата солова кариера в „Уингс“. Книгата ще включва текстовете на 154 песни на Пол Маккартни с коментари на автора за живота и музиката му”, се казва в описанието от издателство Liveright, което ще публикува книгата.

Автобиографията ще включва не само зрелите композиции на музиканта, но и ранните му парчета, които е започнал да пише още от 14-годишна възраст. Маккартни разказва за създаването на хитовете („Let It Be“, „Lovely Rita“ и „Yesterday“), за родителите си, за Джон Ленън и за кралица Елизабет, за литературните си страсти, като придружава всичко със снимки от личния си архив, ръкописни текстове и негови скици и картини...

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: