В италианско кафене забраниха да се говори за коронавируса

В италианско кафене забраниха да се говори за коронавируса Снимка: pixabay

Малък бар в покрайнините на Рим се опитва да подари на гостите си кратка почивка от пандемията.

„Строго е забранено да се говори за коронавирус и карантина” е надписът на бара, който привлича вниманието, съобщава РТС. Идеята е поне в кратката пауза, докато се наслаждават на кафето си, посетителите да могат да си отдъхнат от негативните новини и стреса около коронавируса.

От управата на заведението са на мнение, че страхът и напрежението са непрестанни и повсеместни. „Говорим за едно и също нещо от месеци - казва Кристина Матиоли, управител на Filling Bar. - Не става въпрос за отричане или неразбиране на трудностите, през които преминава светът, а само за почивка."

Затова тя апелира посетителите да се отпуснат, да успокоят мислите си и да си позволят поне няколко минути покой далеч от темата на деня. Повечето клиенти приветстват посланието и коментират, че идеята й е чудесен отговор на натиска на пандемията.

„Писна ни да говорим за коронавирус, вече не можем да го понасяме, където и да отидем, говорим само за короната. Искам да говоря с компанията за нещо друго: за времето или за известните личности“, казва един от редовните посетители.

Кристина е помислила и за това. Тя е поставила още един надпис, с който предлага приятни теми за разговор, например от областта на културата или историята.

„Собствениците на кафене в Трентино също харесаха идеята и ми поискаха разрешение да я реализират“, споделя Кристина Матиоли. Вероятно това начинание ще бъде подето и от други нейни колеги, усетили умората на хората от последните месеци.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: