Полицейско Lamborghini Huracan достави бъбрек за трансплантация

Полицейско Lamborghini Huracan достави бъбрек за трансплантация Снимка: https://pixabay.com/

Пътуването от Падуа до Рим, което обикновено отнема четири часа и половина, отнема само три часа.

Не е тайна, че на много места се използват впечатляващи превозни средства за работата на полицията. Това полицейско Lamborghini Huracan определено е едно от най-страхотните, но както италианската полиция показва наскоро, цялата тази скорост и мощ имат действително приложение. Въпросният Huracan получава възможността да помогне за спасяването на нечий живот, благодарение на скоростта, с която колата може да се движи. 
Италианското държавно полицейско управление получава обаждане за транспортиране на бъбрек в края на октомври 2020 г., което изисква по-бързо транспортиране, за да бъде операцията успешна. Докато на повечето места това би означавало полицейски ескорт или нещо подобно, което да помогне на линейката да транспортира по-бързо органа, италианската полиция изважда тайното си оръжие: Lamborghini Huracan LP610-4
Колата пътува до университетската болница „Джемели" за животоспасяваща бъбречна операция. Транспортирането, което трябва да отнеме повече от четири часа и половина от Падуа до Рим, бива реализирано за около 3 часа, поставяйки нов рекорд за най-бързото аварийно шофиране през Италия досега. 
При пристигането медицинският екип незабавно излиза, за да поеме хладилния контейнер с бъбреците, преди подготовката за операция. Както полицията, така и медицинският персонал заявяват, че не би било възможно друго превозно средство да транспортира органа навреме, за да може трансплантацията да бъде извършена успешно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: