Интензивните разходки в гората помагат на организма в борбата с рака

Интензивните разходки в гората помагат на организма в борбата с рака Снимка: Pixabay

Ефектът продължава повече от седмица след разходката.

Гората има лечебен ефект!

Японски учени откриха, че броят на естествените клетки убийци в човешката кръв се увеличава след разходки в гората.

Първо е изпратена група мъже на тридневна горска ваканция, а по-късно и няколко жени на възраст между 25 и 43 години. Кръвта на участниците в експеримента се изследва ежедневно. Още в първия ден, след двучасов престой в гората, броят на естествените клетки убийци се  увеличил наполовина. На втория ден след две дълги разходки кръвта съдържала още повече клетки убийци, включително много протеини, борещи се с рака. Седем дни след тази почти естествена ваканция все още има наличен значително увеличен брой клетки убийци в тялото на участниците в изследването, т.е. ефектът продължава повече от седмица - дори след завръщането им в бурен град като Токио.



Предозиране на това лекарство е невъзможно!

Интензивният контакт с природата защитава нашето здраве и дори може да подпомогне тялото в борбата с рака. Фитонцидите във въздуха, които се секретират от дърветата, понижават концентрацията на хормоните на стреса и също така е вероятно да участват в естествените клетки убийци, които се размножават толкова бързо. Разходките в гората трябва да са на първо място във вашия списък, когато става въпрос за поддържане на здравето.
Излизането на открито веднъж седмично е достатъчно за постигане на траен ефект - и за разлика от други лекарства, предозиране е невъзможно! Не е задължително гората, в която се разхождате, да е призната за лечебна. Съвсем нормална малка гора близо до вашия град е достатъчна, за да защити тялото ви и душата ви! И да ви направи много добро.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: