Мъск не вижда незабавен подем от Battery Day

Мъск не вижда незабавен подем от Battery Day Снимка: https://pixabay.com/

Акциите на LG Chem и CATL нараснаха след коментарите.

Изпълнителният директор на Tesla Inc TSLA Илон Мъск заяви, че подобренията, които ще бъдат представени на събитието на производителя на електрически превозни средства „Ден на батерията", няма да достигнат „сериозно производство в голям обем" до 2022 г., което ще свали акциите му.

Анализаторите очакваха Мъск да разкрие плановете на Tesla около произвеждането на собствена батерия, тъй като се опитва да затвърди лидерството си пред General Motors GM.N, Volkswagen VOWG_p.DE и други.

Но в публикация в Twitter преди събитието във вторник Мъск каза: „Това засяга дългосрочното производство, особено Semi, Cybertruck & Roadster, но това, което обявяваме, няма да достигне до сериозно производство до 2022 г.“

Tesla очаква значителен недостиг през 2022 г. и след това, предупреди Мъск, добавяйки, че възнамерява да увеличи покупките на клетки от Panasonic 6752.T, южнокорейската LG Chem 051910.KS, китайската CATL 300750.SZ и вероятно други партньори.

Акциите на LG Chem и CATL нараснаха след коментарите.

Но акциите на Tesla паднаха с повече от 5% до 425,50 долара при продължителна търговия, тъй като туитовете поставят под съмнение това дали Tesla ще може да произвежда собствени батерии скоро - притеснения, изразени от експерти и служители в бранша.

„Фирмите за батерии смятат, че не е лесно масовото производство на батерии. Отне им много време ... как Тесла може да го направи за една нощ?", каза източник от индустрията за батерии в Южна Корея пред Ройтерс.

Tesla работи за производството на нови, по-големи акумулаторни клетки в своето съоръжение във Фремонт, съобщиха пред Ройтерс двама запознати. Новите клетки ще имат диаметър 42 мм, в сравнение с 21-милиметровите, направени в съвместната му фабрика за батерии с Panasonic, които се използват в седани от модел 3.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: