Анализаторите на JPMorgan прогнозираха спад на биткойна до 42 хиляди долара

Анализаторите на JPMorgan прогнозираха спад на биткойна до 42 хиляди долара Снимка: https://pixabay.com/

Oт JPMorgan предупреждават за риска цената на биткойн да падне до $42 000 след планирания за април халвинг

Toвa пише The Block, позовавайки се на доклада на банката.

Според авторите на доклада курсът на биткойнa може да падне до $42 хиляди след халвинга през април, в резултат на което възнаграждението на копачите за добит блок транзакции ще намалее от сегашните 6,25 BTC на 3,125 BTC. Това ще се отрази негативно на доходността от копаене на криптовалута, смятат от банката.

Халвирането на биткойн, планирано за април, включва намаляване наполовина на наградата на копачите за потвърден блок транзакции в мрежата на биткойн.

Халвингът обикновено се счита за възходящ за дългосрочната перспектива за биткойн, но миньорите с високи транзакционни разходи могат да се сблъскат със сериозни трудности, ако цената на биткойн не се повиши достатъчно, за да покрие разходите си.

Текущата оценка на JPMorgan за цената на копаене на биткойн е $26 500, а след халвинга тя може почти да се удвои до $53 хил.

„Цената на копаене исторически е служила като долна граница за цената на биткойн“, отбелязват анализаторите.

*Халвинг се случва приблизително на всеки четири години или всеки път, щом към блокчейна бъдат добавени 210 000 "блока". Събитието намалява наполовина възнаграждението, което получават "копачите" на биткойни - участници в системата, които на доброволен принцип чрез специализирано оборудване валидират трансакции в мрежата и създават нови токени. Целта е да се намали броят биткойни, които се вливат на пазара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: