Дипломатически разпри: Русия разтрогна договора за наем с посолството на Украйна

Дипломатически разпри: Русия разтрогна договора за наем с посолството на Украйна

Като ответна реакция на прекратения през април 2023 г. от страна на Киев договор за наем наем на парцела, върху който е разположен комплексът от сгради на посолството на Русия

Департаментът за градска собственост в Москва прекрати договорите за аренда на поземлените имоти, които бяха предоставени за настаняване на украинското посолство, заяви официалният говорител на МВнР на Русия Мария Захарова.

"Департаментът за градска собственост на град Москва взе решение да прекрати договорите за наем на поземлени имоти, предоставени за настаняване на посолството на Украйна в Москва", се казва в съобщение на Захарова, публикувано на сайта на МВнР на Руската федерация.

Коментирайки прекратяването на договора, официалният представител на МВнР отбеляза, че "всякакви подобни враждебни стъпки на режима на Зеленски няма да останат без адекватен отговор от страна на Русия".

През април 2023 г. градският съвет на Киев обяви разтрогване на договора за наем на поземления имот, върху който се намира комплексът от сгради на руското посолство.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: