Standard Chartered: Биткойнът ще достигне $100 хиляди до края на 2024 г.

Standard Chartered: Биткойнът ще достигне $100 хиляди до края на 2024 г. Снимка: https://pixabay.com/

Анализаторите прогнозираха увеличение на цената на биткойна до $100 хиляди до края на 2024 г.

Основните катализатори за растежа на основната криптовалута могат да бъдат потенциалното одобрение на биткойн- ETF от SEC и наближаващия халвинг на биткойна.

 Анализаторите на Standard Chartered потвърдиха пролетната си прогноза цената на биткойна (BTC) да се повиши до $100 хиляди до края на 2024 г., пише Coindesk, позовавайки се на представители на банката.

Според експертите основните катализатори за растежа на основната криптовалута могат да бъдат потенциалното одобрение на биткойн ETF от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) и наближаващия биткойн халвинг, очакван през пролетта на следващата година.

В същото време един от водещите анализатори на банката, Джеф Кендрик, счита, че приемането на Bitcoin ETF вероятно ще се случи по-рано, отколкото мнозина очакват.

*В пространството на криптовалутите терминът халвинг се отнася до процес, който намалява скоростта на емитиране на нови криптовалути. По-точно халвингът е периодичното намаляване на блоковата субсидия, предоставяна на копачите. Халвингът гарантира, че криптовалутният актив ще следва постоянен процент на емитиране, докато в крайна сметка бъде достигнато максималното му предлагане.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: