Какво се случва в Израел: Ден 3

Какво се случва в Израел: Ден 3 Снимка: https://pixabay.com/

Съветът за сигурност на ООН не прие изявление относно войната между Израел и палестинското движение Хамас след закрито заседание

Според Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси 123 538 палестинци са били принудени да напуснат домовете си в ивицата Газа.

Най-малко 424 души са били убити в ивицата Газа в резултат на израелски атаки, съобщи палестинското министерство на здравеопазването.

Бригадите Ал-Касам, военното крило на Хамас, казаха, че са изстреляли ракети към международното летище Бен Гурион в Тел Авив.

Палестинските движения Хамас и Ислямски джихад заявиха, че държат най-малко 130 души като заложници.

Министерството на външните работи на ОАЕ смята нападението на Хамас срещу Израел за сериозна ескалация и призова за пълна защита на цивилните в съответствие с международното право.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нареди изпращането на ударна група от самолетоносачи в Източното Средиземноморие.

CNN: САЩ ще разположат приблизително 20-25 изтребители F-35 и F-15 в Близкия изток, за да „възпират всяка иранска агресия или разширяване на военните действия извън Израел“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: