100 ГБ секретни данни за Tesla (включително и за Илон Мъск) изтекоха в мрежата

100 ГБ секретни данни за Tesla (включително и за Илон Мъск) изтекоха в мрежата Снимка: ferra.ru

Това е сериозен гаф

Според германския вестник Handelsblatt, местните власти са получили сериозни потвърждения за възможно нарушение на правилата за защита на данните от страна на компанията Tesla.

Съобщава се, че може да става дума за 100 ГБ конфиденциални данни, които са били изтекли от "обиден бивш служител на автомобилния производител".

Както пише вестникът, това е станало възможно поради факта, че компанията Tesla не е осигурила адекватна защита на данните на клиентите, служителите и бизнес партньорите си. При това, в изтеклата информация са намерени голямо количество данни за клиентите, както и номера на социалната осигуровка на Илон Мъск, ръководител на компанията.

По информация на Handelsblatt, в изтеклите данни се съдържат повече от 100 000 имена на бивши и настоящи служители на Tesla. Освен това в документа могат да бъдат намерени лични електронни адреси, телефонни номера, заплати на служителите, банкови реквизити на клиентите и секретни сведения за производството.

Вестникът съобщава, че в изтичането на данни са открити хиляди жалби на клиенти на автомобилния производител, свързани с внезапно и самопроизволно ускорение или спонтанно спиране на автомобилите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: