Yeni Şafak: Най-евтиния газ сред европейските столици получават потребителите в Анкара

Yeni Şafak: Най-евтиния газ сред европейските столици получават потребителите в Анкара Снимка: https://pixabay.com/

Най-евтиният газ сред европейските столици се доставя на потребителите в турската Анкара, съобщи вестник Yeni Şafak в понеделник

"Поради енергийната криза сметките за природен газ на потребителите по света се повишиха бързо. Докато  е се подготвят за сурова зима, европейците се борят с растящите сметки за природен газ. Сред европейските столици Анкара има най-евтиния газ от 4,68 лири (0,25 долара) за кубичен метър“, отбелязват авторите на материала.

Според индекса на цените на енергията в домакинствата (HEPI) Турция използва най-евтиния газ на кубичен метър сред европейските столици.

Изданието отбелязва още, че най-скъпият газ е в Холандия - 53,63 лири (3,01 евро), в Англия плащат 35 лири (1,96 евро) за кубичен метър, жителите на Берлин плащат 32,6 лири (1,83 евро) , жителите на Загреб - 9,89 лири (0,56 евро), в Атина газът струва 32,51 лири (1,82 евро) за кубичен метър.

„Очаква се кризата с природния газ в Европа да се задълбочи  през зимния сезон поради намаляването на доставките на природен газ от Русия и последиците от решенията за ембарго“, добавя изданието.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: