Дубай ще създаде 40 хиляди работни места с Meтавселена

Дубай ще създаде 40 хиляди работни места с Meтавселена Снимка: https://pixabay.com/

Властите в Дубай създадоха план за създаване на Метавселена, който включва създаването на повече от 40 хиляди виртуални работни места и увеличение с около 4 милиарда долара на БВП на града за пет години

Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на изявление в Twitter на престолонаследника на емирство Дубай шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум.

Според плана градската управа ще увеличи броя на блокчейн компаниите пет пъти за пет години. Градът също така иска да влезе в десетте най-големи глобални икономики, които развиват метавселената.

В момента над 1000 блокчейн и метавселена компании оперират в Дубай, носейки над 500 милиона долара на икономиката. Правителството също така си постави за цел да създаде глобални стандарти за изграждане на безопасна и сигурна платформа за потребителите, създаване на инфраструктура и правила за ускоряване на въвеждането на нови технологии.

Бизнесът активно развива идеята за метавселена, която е дигитален свят, който имитира реалния с помощта на инструменти за виртуална и разширена реалност, а също така се свързва с елементи от физическия свят: хора, обекти, места.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: