
Ябълков оцет срещу диабет
- Здравеопазване
- Текст:

Лесен начин за намаляване на кръвната захар
Ябълковият оцет в рациона способства за намаляване нивото на глюкозата в кръвта, пише DailyExpress.
Авторът на статията цитира данни от проучване, публикувано в списанието на Асоциацията за клинично хранене и метаболизъм. В храната на доброволците, страдащи от диабет тип 2, ежедневно са добяни по 20 милилитра (приблизително една супена лъжица) от този продукт.
В материала се уточнява, че в началото и края на експеримента, продължил осем седмици, е измервано нивото на захарта у пациентите на празен стомах. Експертите откриват, че, употребата на ябълков оцет помага за подобряване на гликемичните показатели и съответно състоянието на организма при ендокриннни заболявания.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите

Атака с камион остави единадесет жертви и много ранени във Ванкувър, Канада (обновена)
КЕШ клуб
300
3 000
30 000