
Ползите за здравето от употребата на сушени сливи
- Диетология
- Текст:

Сушените сини сливи съдържат много важни хранителни вещества, които носят ползи за здравето.
Изданието Eat this, not that изброява последиците от употребата на този сушен плод.
Съобщава се, че една порция сушени сини сливи (40 грама) съдържа: 3 грама фибри, 0 грама добавена захар, 6% от препоръчителния дневен прием на калий.
Ето какви са последствията от употребата на тези сушени плодове:
Предотвратяват загубата на костна маса
Съгласно неотдавнашно проучване, ежедневната консумация на сушени сливи предотвратява загубата на костна маса в областта на тазобедрената става и предпазва от повишения риск от фрактури при жени в менопауза.
Подобряват храносмилането
Сушените сини сливи са естествено лекарство срещу запек.
Подобряват здравето на сърцето
Достатъчно е да ядете по 5-6 сушени сини сливи на ден.
Какарат ви да се чувствате сити по-дълго време
Ефектът на насищане се осигурява от фибрите, съдържащи се в продукта.
Подобряват нивото на кръвната захар
Към недостатъците на сушените сливи може да се отнесе това, че те могат да причинят подуване на корема и образуване на газове.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите
