
Ползите за здравето от употребата на сушени сливи
- Диетология
- Текст:

Сушените сини сливи съдържат много важни хранителни вещества, които носят ползи за здравето.
Изданието Eat this, not that изброява последиците от употребата на този сушен плод.
Съобщава се, че една порция сушени сини сливи (40 грама) съдържа: 3 грама фибри, 0 грама добавена захар, 6% от препоръчителния дневен прием на калий.
Ето какви са последствията от употребата на тези сушени плодове:
Предотвратяват загубата на костна маса
Съгласно неотдавнашно проучване, ежедневната консумация на сушени сливи предотвратява загубата на костна маса в областта на тазобедрената става и предпазва от повишения риск от фрактури при жени в менопауза.
Подобряват храносмилането
Сушените сини сливи са естествено лекарство срещу запек.
Подобряват здравето на сърцето
Достатъчно е да ядете по 5-6 сушени сини сливи на ден.
Какарат ви да се чувствате сити по-дълго време
Ефектът на насищане се осигурява от фибрите, съдържащи се в продукта.
Подобряват нивото на кръвната захар
Към недостатъците на сушените сливи може да се отнесе това, че те могат да причинят подуване на корема и образуване на газове.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

OpenAI изиска чатовете на майката на децата на Мъск и негови приближени лица

Аптеките в Германия се сблъскват с липса на медикаменти

Япония е рекордьор по столетници

Анонимна класация ще отличи „най-тъпото” използване на изкуствен интелект

Русия и Беларус подновиха военните учения „Запад“

Светът реагира на руското нахлуване с дронове над Полша

Албания първа в света назначи изкуствен интелект за министър

В какви продукти да инвестираме спестени левове в брой преди еврото?
